2011. szeptember 11., vasárnap

Back here

It's been a long time since I posted anything. And it's because I didn't really have anything to write about (I could only just repeat myself) and anyway, I had better things to do somehow. But maybe now that school begins again, I will write here more frequently. Maybe. What I expect from this schoolyear? It will be tough. I want to study welll, I want to take up rowing (at least try it) and I want to go out more recently than last year (and drink a lot. Of course I'm not longing for orange juice (or maybe orange juice is also okay, but with vodka)=P). I don't know if I will have enough time for each things though.

Anyway, today I just want to share a quotiation from a book I started to read today. Its title is Coffee & kung-fu by Karen Brichoux. I found some paragraphs which is so so true I can't help, but share with everyone I can. So here it is (this time in Hungarian, because I found the translation very good):

"...Jelen pillanatban nem annyira fontos, hogy összejöjjek valakivel.
Ez természetesen szemenszedett hazugság. Mindenkinek mindig fontos, hogy összejöjjön valakivel. Persze szeretünk úgy tenni, mintha nem nagyon keresnénk, de attól még ugyanúgy keresünk. Ránk is érvényesek az evolúció törvényei. És az evolúció általában olyan állatokat produkál, amelyeknek a fajfenntartás elsődleges céljuk. Hát igen, mindannyian keresünk. Csak az a kérdés, hogy a keresésnek muszáj-e abba a felfordulásba torkollnia, ami azzal jár, hogy megpróbálsz együtt lenni és jól kijönni életed hátralévő részében egy másik emberi lénnyel..."

"-Senki sem igazán boldog, aki egyedül van.
- Miért nem?
- Hogy lehetnél az, ha nincs kihez szólnod? Ha nincs, akivel megoszd az életed?
Mintha ezt bárkivel megtehetnéd, aki él. Észrevettem valamit: Azt hiszem, egy csomó ember úgy gondolja, hogyha valakivel közösek a hobbijai, akkor az a valaki már arra is jó, hogy megossza vele az életét. Az ebédlőben a többi nő szeret lelki társakról beszélgetni - én viszont kétlem, hogy tudják, mi a különbség a lelki társ és a hálótársi lét korai szakaszai között. Ez utóbbi az az időszak, amikor nincs szükséged alvásra, evésre, csak a szerelemből élsz. Körülbelül két hétig tart. Ha szerencsés vagy, két hónapig.Onnét kezdve minden téren lejtmenet jön. A pasi, aki "a nagy Ő" volt, most már "az a kretén állat, aki lefeküdt a legjobb barátnőmmel". De hát valószínűleg mindketten szerettetek hegyibiciklizni..."

It's not a big philosophical novel, but I think these thoughts are brilliant. At least for me. Maybe later I will post other paragraphs here as well if I find interesting thoughts like these.

1 megjegyzés: